Slika
Digitalna ekonomija kao savremeni oblik ekonomije baziran na primjeni digitalnih tehnologija u poslovnim aktivnostima predstavlja priliku za ekonomski rast i jačanje konkurentnosti privrede u uslovima globalizacije i integracionih procesa. Osim privrednih aktivnosti, digitalne tehnologije uticale su na krupne promjene u svim aspektima ljudskog života, značajno mijenjajući, kako lične aktivnosti, tako i oblasti javne uprave, zdravstva, obrazovanja, medije i sl.

Druga međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji DIEC 2019 koju u Tuzli organizuje Visoka škola „Internacionalna poslovno - informaciona akademija“ okupit će eminentne naučnike, stručnjake, studente doktorskih i master studija iz različitih oblasti u kojima je digitalna tehnologija danas našla svoju primjenu. Konferencija ima za cilj da podstakne razmjenu mišljenja, te da se prezentuju i diskutuju rezultati istraživanja iz oblasti IT menadžmeta i poduzetništva, poslovnih informacionih sistema, digitalnog marketinga, E – poslovanja, E – obrazovanja,  E – uprave, E – zdravstva, E – legislative i IKT industrije i slično. Pored toga, cilj je pokazati gdje se u ovom trenutku nalazimo kao privreda i društvo, koliko smo iskoristili potencijale digitalne ekonomije i u kojoj smo fazi stvaranja digitalnog društva, te kako iskorititi priliku koju nam pruža primjena digitalnih tehnologija da ostvarimo željeni ekonomski rast i kvalitetnije, održivo društvo.

Misija DIEC 2019 je da stimuliše diskusije o idejama i modelima za razvoj informacijske sigurnosti, visoke tehnologije i intelektualnog vlasništva, pametnih okruženja, tehnologija u nastajanju i multimedijskih komunikacija. Pozdravljamo inovativne teorijske i praktične doprinose, a posebno pozdravljamo multidisciplinarne radove koji uključuju različite naučne oblasti.


                                                                                                                                     
                                                                                                                          Dr. sc. Damir Bećirović
                                                                                                                                     Direktor
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje