IPI Akademija potpisala Sporazum o međunarodnoj saradnji

Dana 07.03.2017. godine su u Novom Mestu (Slovenija) direktor Visoke škole Internacionalna poslovno-informaciona akademja Tuzla mr. Damir Bećirović i prof. dr. Dejan Jelovac, dekan Fakulteta za informacijske študije iz Novog Mesta potpisali Sporazum o međunarodnoj saradnji. Osnovni cilj sporazuma je ostvarivanje zajedničkih akademskih, obrazovnih i istraživačkih interesa.

Ovim sporazumom su stvorene pretpostavke da studenti koji diplomiraju na odgovarajućim studijskim programima na IPI Akademiji mogu nastaviti II i III ciklus školovanja na Fakultetu za informacijske študije u Novom Mestu. Osim toga, sporazum predviđa mogućnost izvođenja paralelnih studijskih programa (za studijske programe Informacione tehnologije i Savremeno poslovanje i informatički menadžment smjer: Informatički menadžment) čime studenti stiču diplomu na oba fakulteta.

U razgovorima koji su vođeni tom prilikom naglašeno je da će se u periodu koji slijedi sporazum nadograditi u smislu stvaranja još boljih preduslova za razmjenu studenata i nastavnika.
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje