Održan 5. Forum o domaćoj proizvodnji

Dana 28.04.2017. godine održan je 5. Forum o domaćoj proizvodnji u prostorijama hotela „Sunce“ u Neumu, u organizaciji Studentskog poslovnog kluba koji djeluje u sklopu BURCH univerziteta, čiji je glavni partner bio Studentski klub Internacionalne poslovno – informacione akademije Tuzla.

Tema ovogodišnjeg panela bila je „Izvozom do jače ekonomije“čiji je cilj podizanje svijesti  bh. javnosti o značaju domaće proizvodnje i izvoza. Pored toga, cilj diskusije je bio da se pokaže da bosanskohercegovačka preduzeća mogu ostvariti značajne poslovne rezultate na inostranom tržištu, bez obzira na ograničenu podršku državnih institucija.

Sponzori i ustanove koje su podržale realizaciju ovog projekta bili su: Vanjskotrgovinska komora BiH, Županijska gospodarska komora Tuzla, Udruženje ‘Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH’, te Turistička zajednica HNŽ i općina Neum.

Učesnici ovogodišnje diskusije su bili predstavnici preduzeća: Zira d.o.o. Sarajevo, Mistral Technologies d.o.o. Sarajevo, Herceg d.o.o. Srebrenik i Faveda d.o.o. Sarajevo.

Sponzori koji su pružili podršku organizaciji ovog događaja su: Zira d.o.o. Sarajevo, Tehnograd Company d.o.o. Tuzla, Hoše komerc, Vispak, Off Set Tuzla, Jelovica, Netlab Jelab, BH Investment Co, Vegamix, te Ljaljić turs. Voditeljica ovogodišnjeg Foruma bila je Tanja Alavuk, novinarka Al Jazeera-e Balkans.

Predstavnici kompanija ‘Zira’ i ‘Mistral’, u suprotnosti sa predstavnicima ‘Hercega’ i ‘Favede’, nastojali su prikazati značaj izvoza u svijetu informacionih tehnologija.

Glavni zaključak diskusije jeste saglasnost svih panelista da tržište u Bosni i Hercegovini napreduje, te da će izvozno orjentisana preduzeća nastaviti poboljšavati svoje poslovne rezultate i u narednim godinama.

U nastavku pogledajte galeriju slika.
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje