Direktor Damir Bećirović u radnoj posjeti kod ministra privrede TK


Ministar privrede TK gospodin Osman Puškar primio je u službenu posjetu Damira Bećirovića direktora Visoke škole "Internacionalna poslovno-informaciona akademija" Tuzla. Tom prilikom je razgovarano o načinima saradnje Ministarstva privrede TK i naše visokoškolske ustanove. Ministru i njegovim saradnicama su tom prilikom predstavljeni projekti koje u narednom periodu planira realizirati "Internacionalna poslovno-informaciona akademija". Gospodin Puškar je obećao podršku našim aktivnostima, a posebno je istakao značaj povezivanja privrede Tuzlankog kantona i visokog obrazovanja. 

Također su prezentirani ciljevi i najznačajniji programi Ministarstva privrede, kao i planirane aktivnosti na intenziviranju saradnje sa visokoškolskim ustanovama u 2018. godini.

Sastanak IPI Akademija 12032018

Tokom sastanka je razgovarano o mogućnostima i modalitetima saradnje Ministarstva privrede i IPI Akademije, a vezano za realizaciju zajedničkih aktivnosti u naučnim i stručnim ekonomsko-privrednim oblastima između ove dvije institucije. Direktor IPI Akdamije, gdin. Damir Bećirović predstavio je projekte i aktivnosti koje se trenutno realizuju u okviru ove visokoškolske ustanove, te najavio organizaciju Prve međunarodne naučne konferencije o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018, koja će biti održana 11. maja 2018. godine u Tuzli. Osnovni cilj DIEC 2018 konferencije je predvoditi proces digitalne transformacije Tuzlanskog kantona i cijele BiH, te na jednom mjestu okupiti eminentne naučnike, stručnjake, studente doktorskih i master studija iz različitih oblasti u kojima je digitalna tehnologija danas našla svoju primjenu. Partner konferencije je kompanija Microsoft, a gdin. Bećirović je ovom prilikom uputio poziv i Ministarstvu privrede da uzme učešće u pomenutoj konferenciji i aktivno sudjeluje u njenom radu.

Na kraju sastanka je zaključeno da će se u narednom periodu intenzivirati saradnja Ministarstva privrede i Visoke škole „Internacionalna poslovno-informaciona akademija" Tuzla, koja će prvenstveno biti usmjerena na realizaciju zajedničkih aktivnosti sa fokusom na ekonomsko-privredne projekte i na intenziviranje aktivnosti kojima će se doprinijeti razvoju poduzetništva na području Tuzlanskog kantona.

Izvor: www.vladatk.gov.ba

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje