Uspješno održana prva međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018


Premijer Tuzlanskog kantona, Jakub Suljkanović, je 11.05.2018. godine svečano otvorio prvu međunarodnu naučnu konferenciju o digitalnoj ekonomiji „DIEC 2018“, koju je u Tuzli organizovala „Internacionalna poslovno – informaciona akademija“. U svom obraćanju, premijer Tuzlanskog kantona, istaknuo je značaj informacijsko – komunikacijskih tehnologija u poslovanju i sve veću potražnju za stručnjacima iz ove oblasti.

Konferencija je okupila eminentne stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija, multimedijskih konumijacija, digitalne ekonomije, informacijske sigurnosti i dr. sa područja Republike Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Cilj konferencije je bio pokazati gdje se u ovom trenutku nalazi Bosna i Hercegovina kao privreda i društvo, koliko je iskoristila potencijale digitalne ekonomije i u kojoj je fazi stvaranja digitalnog društva, te kako iskoristiti priliku koju pruža primjena digitalnih tehnologija.

Učesnici konferencije imali su priliku poslušati predavanja prof. dr. Enesa Osmančevića, docent dr. Marine Stanić i docent dr. Aleksandre Labus o savremenim trendovima komuniciranja, faktorima koji determinišu rast malih i srednjih preduzeća, te pametnim obrazovnim okruženjima.

Pored toga, na konferenciji je održana Microsoftova studentska sesija pod nazivom „Microsoftov pogled na digitalnu transformaciju“, kojoj su prisustvovali i brojni studenti sa drugih fakulteta. Sesiju je vodio direktor Microsofta Bosne i Hercegovine, Omar Krivošija.

U nastavku možete pogledati galeriju fotografija.
 
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje