Slika
Edhem (Eddie) Čustović, profesor sa La Trobe univerziteta iz Australije i jedan od osnivača BH Futures Foundation posjetio je jučer (05.12.) Internacionalnu poslovno-informacionu akademiju te zajedno sa članovima svoje fondacije održao motivirajuće predavanje za studente - "BH Futures Foundation - Why? Where? How?".

Da se može uspjeti, i da je put do uspjeha omogućen svima koji to žele, jedna je od poruka profesora Čustovića.
Studenti sa IPI Akademije i drugih fakulteta mogli su poslušati savjete na koji način da postanu konkurentni u očima poslodavca. "Prvi korak je uvijek na Vama." rečenica je koja se više puta spomenula na ovom motivirajućem predavanju a koja je uspjela da izazove ogromno interesovanje studenata koji su pokazali entuzijazam, želju i spremnost da rade na usavršavanju svojih vještina.

Da su prilike svuda oko nas, ukoliko ih znamo prepoznati i iskoristiti, prisutnima su dokazali i studenti IPI Akademije svojim izlaganjem i predstavljanjem postignutih rezultata.

Apsolvent IPI Akademije, član i stipendista BH Futures Foundation-a, Ali Mokayes kroz svoje izlaganje spomenuo je rad i praksu, mnogobrojna putovanja, stručna usavršavanja koja su mu donijela mnogo novog iskustva i novih poznanstava. "Povezivanje sa drugim ljudima (networking) jedna je od ključnih stvari za uspjeh. Važno je da znate ljude, i da Vas ljudi znaju." istakao je Ali tokom svoje prezentacije nastojeći savjetovati studente kroz svoj primjer, kako i na koji način se stvaraju prilike.

Student III godine na IPI Akademiji, član Mentorskog programa u BH Futures Foundation-a, Muhamed Isabegović koji je ujedno i aktivan član Studentskog kluba IPI Akademije tokom svog predstavljanja istakao je koliko je bitan aktivizam i volonterizam te kakva iskustva možete doživjeti ukoliko aktivno radite i doprinosite Vašoj zajednici. "Nastojte prepoznati ljude koji Vam neće dozvoliti da budete u sjeni i koji će Vas motivisati za aktivno djelovanje." poruka je koju je Muhamed uputio studentima.

Diplomant IPI Akademije, također član Mentorskog programa BH Futures Foundation-a, Haris Arnautović, prezentovao je prisutnima prednosti povezivanja sa ljudima iz drugih država i prenio svoja pozitivna iskustva, želeći motivirati kolege da još danas počnu aktivno raditi na sebi i usavršavati svoje kompetencije.

Organizovati jedno ovakvo predavanje bila je velika čast i zadovoljstvo, entuzijazam i podrška profesora Čustovića, članova BH Futures Foundation-a i naših studenta je ono što je ovo predavanje učinilo posebnim i privuklo ogroman broj studenata iz Tuzle za koje vjerujemo da će slijediti pozitivne primjere iz naše zajednice.
 
U nastavku možete pogledati galeriju fotografija sa jučerašnjeg događaja.
 
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje