Edukacija žena poduzetnica: održana radionica o e-poslovanju

U okviru projekta "Unaprjeđenje konkurentnosti žena poduzetnica kroz e-poslovanje",koji uz podršku Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini provodi Visoka škola "Internacionalna poslovno-informaciona akademija" Tuzla, u subotu 17.10.2015. godine u Tuzli je održana prva od planiranih pet edukativnih radionica.
Slika
Na jednodnevnoj besplatnoj edukaciji namijenjenoj ženama vlasnicama firmi ili menadžericama u bh. firmama, tretirane su teme vezane za elektronsko poslovanje, gdje su učesnicama kroz teoretski i praktični dio predstavljene prednosti ovog vida poslovanja. Izuzetno zadovoljne onim što su male priliku čuti, nakon okončane radionice, 21 predstavnica firmi sa područja regije Tuzla dobila je certfikat o učešću u projektu. Učesnice će dobile i priručnik za elektronsko poslovanje, koji je kreiran u okviru projekta. 
Nakon Tuzle jednodnevne radionice će biti održane u još četiri bh. grada. Naredna je u Brčkom 31. oktobra, a do kraja ove godine radionice će biti održane u Banja Luci, Doboju i Sarajevu. Sve zainteresovane poduzetnice za naredne besplatne radionice mogu se prijaviti za učešće na e-mail adresu: info@ipi-akademija.ba. 

Kroz projekat će biti realizovano i mentorstvo u 10 odabranih preduzeća, kojima će biti predložena konkretna poslovna rješenja. Cilj projekta je unapređenje sposobnosti žena poduzetnica kroz razvoj e-poslovanja.
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje