Gost predavač - Profesor i stručnjak iz oblasti telekomunikacija

Slika

Studentski klub u saradnji sa menadžmentom IPI Akademije najavljuje predavanje koje će se održati 21.03. 2017. sa početkom od 12:00 sati. Gost predavač na teme “Značaj inovacija za razvoj lokalne zajednice” i “IOT - Internet Of Things” je Profesor Aleksandar Mastilović.

Aleksandar Mastilović je trenutno uposlenik na Univerzitetu Novi Sad, Fakultet Tehničkih Nauka. Dobitnik je Marie Curie stipendije od strane EU, te trenutno radi na “FP7 ADVANTAGE ITN” projektu, u timu za “Smart Home” dizajn. Aleksandar je također aktivni IEEE volonter i autor 8 naučnih članaka na IEEE konferencijama i radionicama. Diplomirao je na Fakultetu Elektrotehnike na Unverzitetu u Sarajevu, sa specijalizacijom u telekomunikacijama.

Teme na koje će Profesor Mastilović održati predavanje su trenutno neke od najznačajnijih kako za lokalno okruženje tako i globalno te smatramo da će biti interesantne za studente i predavače svih odsjeka na našoj akademiji.

Sama Evropska unija konstantno podržava i podstiče koncept održivog razvoja lokalnih zajednica, tako da je tema “Značaj inovacija za razvoj lokalne zajednice” relevantna i atraktivna za diskusiju.


“Internet stvari” (Internet Of Things) je izraz koji je nastao početkom ovoga stoljeća a predstavlja koncept povezivanja bilo kojeg fizičkog uređaja putem interneta. Predviđanja su da će do 2020. godine biti preko 20 milijardi uređaja povezanih u IoT. Primjere za IoT uređaje već imamo u našem okruženju, od termostat uređaja za kontrolu kućne temperature kojima možemo upravljati putem mobilnih aplikacija do potpunih rješenja za stvaranje “Pametne kuće” kao što su Samsungov “SmartThings Hub” ili “Google Home”.

Podstičemo sve kolege studente da se pored predavanja uključe i u diskusiju tokom i nakon predavanja, te Vas ovom prilikom pozivamo da prisustvujete predavanjima 21.03. sa početkom od 12:00 sati.

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje