mr. sc. Aleksandar Mastilović održao predavanje na IPI Akademiji


Studentski klub i menadžment IPI Akademije su u srijedu 21. marta ugostili gospodina Alaksandra Mastilovića sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, koji je za studente i nastavnike naše visokoškolske ustanove održao dva predavanja-radionice na teme:
 
- Značaj inovacija za razvoj lokalne zajednice i
- IoT - Internet Of Things
 
Sama predavanja su pored stručnog sadržaja, bila motivacionog karaktera, kako bi kod studenata i njihovih nastavnika podstakla kreativnost i razvijanje ideja i projekata. Ujedno je promovisana aktivnost i rad Bosnia & Herzegovina Futures Foundation koja je namijenjena za podršku školovanju studenata iz BiH. 
 
U neformalnom razgovoru sa našim studentima, Mastilović je dao snažnu podršku osnivanju IEEE studentskog ogranka na IPI Akademiji i njihovom aktivnom uključivanju u rad ove organizacije.
 
Gospodin Aleksandar Mastilović je dobitnik prestižne Marie Curie stipendije od strane EU, te trenutno radi na “FP7 ADVANTAGE ITN” projektu, u timu za “Smart Home” dizajn. Aktivni je IEEE volonter i autor većeg broja naučnih i stručnih članaka na IEEE konferencijama i radionicama.
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje