Slika
Novogodišnji prijem za predstavnike medija upriličen je danas na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji u Tuzli. Našem pozivu odazvao se veliki broj medija sa područja našeg kantona, kojima smo ovim događajem željeli iskazati zahvalnost za korektnu saradnju kroz 2018. godinu sa željom da se ista nastavi u godinama koje slijede.

Današnjim događajem nastojali smo zatvoriti posljednju stranicu naše priče u 2018. godini. Mnogobrojni uspjesi naših studenata i nas, veliki broj organizovanih predavanja, ostvarene poslovne saradnje i mnogo drugih aktivnosti pratilo nas je u 2018. godini.

U ovoj godinu ostvarili smo mnoge naučne uspjehe, organizovali Prvu međunarodnu naučnu konferenciju o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018, koja je okupila veliki broj eminentnih stručnjak kako iz BiH tako i iz drugih država.

Osim toga, rezultat saradnje sa Fakultetom za informacijske študije iz Novog mesta svakako je vrijedan za spomenuti. Naime, naši diplomanti uspješno su nastavili master studij u Sloveniji te u vrlo kratkom roku uspjeli pronaći zaposlenje u IT sektoru, što je veliki dokaz kvalitetnog rada. Da vjerujemo u kvalitet naših studenata i znanje koje smo im pružili na našoj ustanovi dokazuje i to da smo po završetku studija zaposlili studenticu Tržišnih komunikacija na IPI Akademiji.

Veliki broj naših studenata odmah po završetku studija pronašli su zaposlenje u kompanijama kao što su Virgin Pulse, Addiko Bank, Sarajevo osiguranje, Cape Ann Enterprises, Resonate d.o.o itd. Također, tokom 2018. godine ostvarili smo saradnju sa Internacionalnim univerzitetom iz Novog Pazara te sa Russian State Social University iz Moskve čime našim studentima i nastavnom kadru pružamo mogućnosti izrade projekata naučnih radova, te razmjene sa pomenutim fakultetima.

Važno je spomenuti i gostovanje uglednih profesora, prof.dr. Mirsada Hadžikadića i prof.dr. Edhema Eddija Čustovića sa La Trobe univerziteta iz Australije, koji su na IPI Akademiji održali predavanja za studente.

Uspjeh naših studenata je i prvi kratki igrano-dokumentarni film o mentalnom zdravlju mladih "F41 i ja" kojim su studenti, u okviru predmeta Video produkcija, oduševili užu i širu javnost. Do sada su održali tri projekcije, a u skorije vrijeme najavljuju i projekcije u drugim državama.

Trudili smo se studentima omogućiti što je više moguće prilika za napredovanje i usavršavanje, pa su tako osim obavezne prakse najbolji dobili i priliku za šestomjesečno praktično usavršavanje u kompaniji ECHO Technology Solutions.

Ove godine srednjoškolci su pokazali veliko interesovanje za našu ustanovu a novoj generaciji trudimo se, osim stručnog znanja i praktičnog iskustva, omogućiti i mnogobrojne prilike, neformalno obrazovanje i ispoljavanje kreativnosti kroz Studentski klub IPI Akademije, a uz našu podršku.

2018. godina za nas je veoma posebna jer smo upravo ove godine uspješno promovisali prvu generaciju diplomanata IPI Akademije.

U Novu godinu kročit ćemo spremni, te najavljujemo 2. međunarodnu naučnu konferenciju o digitalnoj ekonomiji DIEC 2019 i promociju druge generacije diplomanata IPI Akademije. Ispred nas su nove stranice koje ćemo sigurno ispisati pozitivnim pričama.
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje