Prof. dr. Greg Adamson održao predavanje na IPI Akademiji

Slika 116
Dr. Greg Adamson profesor Tehničkog fakulteta Univerziteta u Melbouru, Australija, je danas na Visokoj školi Internacionalna poslovno - informaciona akademija Tuzla održao predavanje studentima i nastavnicima ove visokoškolske ustanove. Predavanju su prisustvovali i brojni stručnjaci iz oblasti informacionih tehnologija.

Predavanje je bilo posvećeno pitanjima cyber sigurnost, etike i profesionalizma u inžinjerstvu, te posebno trendovima i promjenama u načinima obavljanja finansijskih usluga sa akcentom na Bitcoin i Blockchain.
Predstavnike Internacionalne poslovno - informacione akademije Tuzla primio je predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla, Nedret Kikanović.

Profesor Adamson je predsjednik je Društva o socijalnim implikacijama tehnologije - vodećeg svjetskog profesionalnog udruženja za unapređenje tehnologije IEEE (Institut inženjera elektrotehnike i elektronike); predsjednik IEEE Ad Hoc komiteta o tehničkoj etici; predsjedavajući IEEE specijalne interesne grupe koja se bavi temama Blockchain - a.
 
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje