Svečano otvoren Studentski klub IPI Akademije

Prezentacijom ideje i simboličkim presijecanjem crvene vrpce, večeras je otvoren Studentski klub na IPI Akademiji. U prekrasno uređenom prostoru studenti će moći da provode vrijeme u druženju i razmjeni iskustava, a predviđeno je da se kroz Studentski klub uključe i u naučnoistraživački rad koji postaje sve značajniji segment rada na IPI Akademiji.

U prezentaciji ideje, koja je proistekla kao projekt na predmetu Odnosi s javnošću, je istaknuto da je cilj ovog koncepta izgradnja mreže studenata, dopuna nastavnom procesu kroz dopunsku nastavu i radionice, razmjena ideja, te razvijanje kreativnosti i komunikativnosti kod studenata.

Direktor IPI Akademije Damir Bećirović je pozdravio prisutne studente. "Ovo je najvažniji trenutak u dosadašnjem radu naše visokoškolske ustanove. Od danas studenti postaju aktivni sudionici i sukreatori procesa na IPI Akademiji. Posebno mi je drago što je ova ideja nastala u sklopu nastave, pokazalo se da su naši studenti sposobni sami realizirati ovakve multidisciplinarne projekte. Uprava IPI Akademije je odmah podržala ovu ideju i stala je potpuno, materijalno i na svaki drugi način, iza nje. Ovo je prostor svih studenata, kutak gdje treba da se povezujete, pomažete i da Studentski klub učinite mjestom koje će biti vaše i nakon što završite studij", rekao je direktor Damir Bećirović u obraćanju studentima.
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje