Slika

Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ je bio organizator i domaćin  IV. međunarodne studentske konferencije SKEI koja u četvrtak (9.5.2019.) održana u Travniku, u saradnji s partnerskim visokoškolskim ustanovama iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije, među kojima je i IPI Akademija Tuzla.

Uspješan rad sudionicima SKEI 2019 poželjeli su rektor Sveučilišta „VITEZ“, prof.dr. Mirko Puljić te Zoran Matošević, pomoćnik ministra obrazovanja SBK/KSB. Prigodnim riječima obratile su se i prof.dr. Jamila Jaganjac, dekanica Fakulteta poslovne ekonomije Sveučilišta „VITEZ“, doc.dr. Malči Grivec, dekanica Fakulteta za ekonomijo in informatiko Univerza v Novem Mestu, doc. dr Darijo Jerković, koordinator SKEI 2019 i mr. Katarina Kafadar, predstavnica studenata Sveučilišta/Univerziteta “VITEZ“.

Učešće na konferenciji uzeli su  profesori i studenti IPI Akademije, i predstavili svoje znanstveno-stručne radove iz područja ekonomije i informatike.

„Studentska konferencija je jedinstvena prilika za studente da samostalno ili sa mentorima objave radove i predstave se ne samo akademskoj, nego i poslovnoj zajednici koja je prepoznala vrijednost razmjene znanja ovim putem. Zajedničkim objavljivanjem radova, mentori daju poticaj daljem akademskom i profesionalnom usavršavanju studenata“, poručili su organizatori IV. SKEI konferencije.

Kao novi partneri, u organizaciju Međunarodne studentske konferencije SKEI 2019, uključilo se još pet visokoškolskih ustanova iz BiH, Slovenije i Srbije (Internacionalna poslovno-informaciona akademija – Tuzla, BLC Banja Luka College – Banja Luka, International Burch University – Sarajevo, Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije – Beograd, Fakulteta za ekonomijo in informatiko, Novo Mesto, Univerza v Novem Mestu).

Rektor Sveučilišta Vitez uručio je zahvalnicu direktoru Internacionalne poslovno - informacione akademije Tuzla za suorganizovanje Četvrte međunarodne naučno - stručne Studentske konferencije SKEI 2019.

Peta međunarodna studentska konferencija, SKEI 2020, održat će se na Univerzitetu u Novom Mestu (Slovenija).

Čast nam je i zadovoljstvo što smo bili dio ovog događaja.

Izvor fotografija i informacija: Sveučilište/Univerzitet Vitez

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje