Slika

Proteklog vikenda u Tuzli se održala, treća po redu, BHFF Akademija. Radi se o dvodnevnom edukativnom događaju koji okuplja sve stipendiste ove Fondacije, učesnike Mentorskog programa, predstavnike Fondacije, predstavnike lokalne industrije i volontere. 

BHFF (Bosnia&Herzegovina Futures Foundation je osnovana 2015. godine s ciljem podržavanja talentovanih studenata iz oblasit inženjerstva, proizvodnje, računarskih nauka ili informacionih tehnologija a koji pokazuju izuzetno zalaganje kako u obrazovnim institucijama tako i van njih kroz djelovanje u nevladinom sektoru.

Događaju su prisustvovali i naši studenti: Muhamed Isabegović, Haris Arnautović  i Ali Mokayes. IPI Akademije kao mlada obrazovna institucija je vodeća privatna visokoškolska ustanova u Tuzlanskom kantonu po članstvu studenata u ovoj Fondaciji.

Pored učesnika iz Bosne i Hercegovine, ovogodišnjoj Akademiji pridružili su se i studenti sa La Trobe Univerziteta iz Australije, te su zajedno sa našim studentima imali priliku obići nekoliko lokalnih kompanija među kojima je i Tehnograd - company d.o.o.

Ovim putem, na pozitivnim primjerima kolega, pozivamo naše studente da uzmu u razmatranje priključivanje BH Futures Foundation-u i mentorskom programu ove Fondacije. Pomenuti program promoviše misao da je mentorstvo uz obrazovanje izuzetno  bitno pri kreiranju karijere i izgradnji budućih lidera.

Tokom ovog događaja, našem studentu, Ali Mokayesu uručen je certifikat za izvrsna postignuća kao član programa BHFF-a za 2018. godinu. 

0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje