Slika
Studenti IPI Akademije, stipendisti i članovi BHFF-a, proteklog vikenda posjetili su Smart City Festival 2018. u Beogradu, koji je projekat Smart City Education Inicijative i Friedrich Naumann fondacije za slobodu. Na festivalu su govorili stručnjaci na polju urbanog razvoja, politike, tehnologije. Cilj ovog projekta bio je podržati razvoj tehnoloških rješenja koja doprinose stvaranju pametnijih i boljih gradova.

Smart City Festival 2018. trajao je od 19.10. - 21.10. u Domu omladine Beograda.
Među 80 predavača bili su i Dominik Vajs (direktor Agencije za pametne gradove grada Beča), Džon Zhang (generalni sekretar Međunarodne mreže za transfer tehnologija iz Kine), Stefan Vilfort (osnivač jedne od vodećih kompanija za analizu potencijala solarne energije u Evropi tetraeder.solar ), Kristina Jazinka Nikolić (direktorica za razvoj poslovanja Strawberry energy London), Rikardo Ferer Rivero (serijski poduzetnik u oblasti fintecha i proširene stvarnosti) i mnogi drugi.

Studenti su izrazili svoje oduševljenje ovim događajem te iznijeli zaključak da su pametni gradovi tema kojom bi se mogli i trebali baviti svi građani širom svijeta kako bi zajedno išli u korak sa tehnologijom, koristili njene beneficije, ispoljavali kreativnost a sve sa ciljem da poboljšaju kvalitet života.
0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje