Novosti

Studentskom himnom Gaudeamus Igitur ozvaničen početak nove akademske godine na IPI Akademiji

 

02.10.2019 08:57
Slika
 

Svečanim obilježavanjem prvog dana akademske 2019./2020. godine, IPI Akademija je poželjela dobrodošlicu novim studentima. Kažu da „putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom“. Danas su naši novi studenti učinili svoj korak i njihovo putovanje upravo počinje. Svaki novi početak sa sobom nosi nove izazove, nove obaveze ali i otvara vrata ka novim uspjesima.

Svečanost je otvorena himnom Bosne i Hercegovine i studentskom himnom Gaudeamus igitur.  Najljepše želje dobrodošlice prisutnima je uputio direktor IPI Akademije, dr. sc. Damir Bećirović koji je istakao da je IPI Akademija visokoškolska ustanova koja svojim studentima nastoji pružiti kvalitetno obrazovanje, praktične vještine te motivaciju za cjeloživotno učenje i usavršavanje. Cilj nam je graditi mlade obrazovane ljude koji će sutra graditi našu bolju državu. Također, spremni smo prepoznati i pružiti podršku kreativnim studentima te omogućiti promociju, razvoj i usavršavanje njihovog talenta.

Iz godine u godinu IPI Akademija bilježi sve veće interesovanje srednjoškolaca za upis jednog od naših pet studijskih programa, a ove godine smo i više nego zadovoljni brojem upisanih studenata.

Svim studentima želimo sretnu i uspješnu novu akademsku godinu!

0 0