Novosti

Konferencija o ljubavi i uspjehu "LJUSP"

 

18.02.2019 09:24
Slika
 
Konferencija o ljubavi i uspjehu "LJUSP" koju je organizovala dr. sc. Vahida Djedović u saradnji sa Internacionalnom poslovno-informacionom akademijom uspješno je održana u subotu (16.02.2019.god) u Tuzli. Ovo je prva konferencija ovakve tematike u našem gradu i okupili je veliki broj građana iz Tuzle i okoline koji su sa oduševljenjem pratili svaki od održanih panela. Govornici su došli iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore kao i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, i svojim govorima motivirali sve prisutne.

Dugo najavljivana konferencija o ljubavi i uspjehu "LJUSP" uspješno je održana u subotu 16.02.2019. godine na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji u Tuzli. 

U današnje vrijeme imamo sve veći broj razvoda i masovni odlazak mladih iz Tuzle i BiH, a kao jedan od razloga identifikovana je nemogućnost usklađenja ljubavi i uspjeha. Kako bismo mladima pomogli u njihovom samoostvarenju, odnosno kako bismo im pomogli da steknu vještine koje su potrebne za pronalaženje adekvatnog životnog partnera, adekvatnog posla, pokretanja biznisa, odlučili smo se napraviti konferenciji o ljubavi i uspjehu pod nazivom "LJUSP", riječi su dr. sc. Vahide Djedović, psihoterapeutkinje, književnice i organizatorice konferencije. 
Konferencija je okupila veliki broj građana iz Tuzle i regije. Govornici su svojim motivirajućim govorima uspjeli da izazovu pozitivne reakcije koje su se nastavile širiti i u danima nakon konferencije. Govorilo se o uspjehu, ljubavi, međusobnim odnosima u braku, uspješnom roditeljstvu, poduzetništvu i zdravlju. 

"LJUSP" je okupio eminentne stručnjake a u panelima su govorili:

Kristina Ercegović, poslovna savjetnica iz Hrvatske koja je govorila o poduzetništvu, kako pokrenuti vlastiti biznis, šta je potrebno da bi biznis bio uspješan i sve to na vlastitom primjeru. Kristina je osnovala dvije kompanije i uspješno vodi projekat Business Cafee kojim umrežava i savjetuje mlade poduzetnike. U okviru panela o poduzetništvu govorila je i Edina Selesković, akademska skulptorka koja je svoju karijeru gradila u New Yorku a koja je dala osvrt o uspjehu u umjetnosti i koliko je važno biti drugačiji.
Adriana Pejaković, psihologinja iz Crne Gore govorila nam je o uspjehu. Kažu da je imperativ današnjice biti uspješan. Ali, koliko nam težnja za uspjehom otežava život i šta je ustvari uspjeh mogli smo da saznati u okviru prvog panela, gdje su također govorili i dr. sc. Nedim Čaušević (direktor ICS d.o.o kompanije za certificiranje) te dr. sc. Damir Bećirović (direktor IPI Akademije).

Meliha Mulahalilović-Žiško - urednica i voditeljica emisije Mamine dileme, Managing Director MAMF konferencije za mame. Govorila nam je o uspješnom roditeljstvu, neodgovornom roditeljstvu i čarima roditeljstva. U svojoj emisiji ugostila je stotine mama i otkrila je šta je to zajedničko roditeljima uspješne djece, te kako biti dobar roditelj. U okviru panela o uspješnom roditeljstvu govorila i mr. sc. Mitra Mirković Hajdukov, psihologinja iz Tuzle koja je svoj naučni rad posvetila upravo ovakvoj temi.

U panelu o međuljudskim odnosima predstavili su se bračni parovi, mr. sc. Boris Balta i mr. sc. Ajša Mevkić, te Dejan i Sabina Djedović od kojih su gosti mogli saznati kako su uspjeli izgraditi svoj odnos, sa kakvim izazovima su se susretali te gdje su danas u odnosu na mnogo godina prije.

Nema uspjeha bez zdravlja, zaključeno je u posljednjem panelu u okviru kojeg su govorili dr. Rade Delić iz Beograda i dr. Meho Alić-Partić iz Tuzle.

Konferencija o ljubavi i uspjehu "LJUSP" izazvala je mnoge pozitivne komentare, oduševljenje prisutnih gostiju ali i govornika. Svim učesnicima želimo mnogo sreće u daljem radu u nadi da će se ova konferencija nastaviti održavati i u godinama koje slijede.
0 0