Novosti

Svečano otvoren Studentski HUB na IPI Akademiji

Student HUB @ipia

30.05.2019 13:05
Slika
 
Danas je u prisustvu profesora, studenata i medija svečano otvoren Studentski HUB na IPI Akademiji. Dizajnerski uređen prostor, opremljen najsavremenijom tehnologijom od danas je dostupan studentima, diplomantima i partnerima IPI Akademije. Cilj osnivanja studentskog HUB-a jeste podrška razvoju poduzetničkih ideja studenata.

„Ovo je prostor koji smo mi tehnički i dizajnerski kreirali za razvoj poduzetničkih ideja studenata. Studenti kroz ovaj HUB ne dobijaju samo mjesto gdje se mogu družiti i razvijati svoje ideje, nego im pružamo i mentorisanje od strane iskusnih profesora, a u konačnici i povezivanje sa potencijalnim investitorima.“ – istakao je dr.sc. Damir Bećirović, direktor IPI akademije.

Svečana čast presijecanja vrpce pripala je upravo studentima, članovima Studentskog kluba IPI Akademije.

„Do sada smo radili na poduzetničkim projektima, te nam je upravo ovakav prostor jedna velika olakšica u nastavku našeg rada, sa kojim smo i korak bliže pokretanju vlastitog biznisa.“ istakla je Adna Braković, predsjednica Studentskog kluba IPI Akademije.

IPI Akademija Tuzle je visokoškolska ustanova koja njeguje poduzetnički duh kod studenata te kroz svoje aktivnosti i projekte svakodnevno nastoji doprinijeti njihovom razvoju.

 

0 0