Novosti

Takmičenje u preduzetništvu mladih (S.T.A.R. Challenge) počelo na IPI akademiji

 

23.02.2024 08:35
Slika
 
U prostorijama IPI Akademija u Tuzli, 21. februara 2024. godine otvoreno je 11. takmičenje u preduzetništvu mladih (S.T.A.R. Challenge).

S.T.A.R. Challenge je takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce iz cijele BiH, kojeg se sjećate pod nazivom MUNJA BUSINESS CHALLENGE, održava se svake godine, počev od 2013. godine.

U programu je do sada učestvovalo 150 srednjih škola iz 75 grada sa blizu 2.300 učenika.

Kroz učešće na takmičenju S.T.A.R. Chellenge mladi srednjoškolci razvijaju svijest o preduzetništvu i biznisu, rade na razvijanju vještina rješavanja problema, timskog rada i kroz sve to unapređivanja vlastitohg samopouzdanja što je od ključne važnosti za snalaženje na tržištu rada.


Na takmičenju je učestovovalo 37 srednjoškolaca koji dolaze iz Tuzle i okolnih gradova.

Učesnici su bili raspoređeni u 9 timova i zajedničkim snagama, uz podršku mentora su radili na rješavanju zadataka i kreiranju biznis ideje na temu koju su predstavili partneri (USAID BiH i Turizam u BiH).

Stručni žiri se sastojao od četiri osobe:

Adi Kurević
Amra Gadžo
Irma Smajlović
Mirela Omerović


Tim koji je po mišljenju stručnog žirija najbolje ispunio zadatak i koji će imati priliku da učestvuju na državnom takmičenju STAR Challenge jeste tim 2, koji sačinjavaju sljedeći:

Adna Begić
Amila Humčaković
Beriz Mulaosmanović
Enis Gosić


Pobjednici na državnom takmičenju predstavljaju BiH na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana (uz učešće Crne Gore, Hrvatske i Srbije).

Ove godine takmičenje se sastoji od 5 regionalnih takmičenja: Sarajevo (15.02.), Tuzla (21.02.), Mostar (05.03.), Banja Luka (14.03.), Zenica (19.03.).
0 0