SAVREMENO POSLOVANJE I INFORMATIČKI MENADŽMENT

Savremene poslovne procese karakteriše široka primjena informatike u svim aspektima poslovanja. Stoga je cilj studijskog programa Savremeno poslovanje i informatički menadžment upoznati studente s novim ekonomskim i informatičkim spoznajama, konceptima i poslovnim modelima poduzetništva koje je utemeljeno na znanju. Studijski program Savremeno poslovanje i informatički menadžment nudi sticanje opštih kompetencija koje se temelje na cjelovitom poslovnom i ekonomskom obrazovanju, pri čemu studenti stiču kompetencije iz područja savremenog poslovanja i informatičkog menadžmenta potrebne za uspješan razvoj i vođenje vlastitog poduzetničkog pothvata i povećanje konkurentske prednosti poduzeća u kojem su zaposleni. 

Trajanje studija na ovom studijskom programu je tri godine (6 semestara). Radi se o studijskom programu prvog ciklusa studija čijim završetkom student treba da ostvari 180 ECTS studijskih bodova.

Na studijskom programu Savremeno poslovanje i informatički menadžment predviđeno je da se studenti nakon završetka prve godine opredjeljuju za jedan od tri smjera. Ponuđeni smjerovi su:

  • Informatički menadžment
  • Računovodstvo
  • Bankarstvo, osiguranje i finansije 

Završetkom ovog studijskog programa student stiče stručna zvanja Bachelor ekonomije za informatički menadžment, Bachelor ekonomije za računovodstvo i Bachelor ekonomije za bankarstvo, osiguranje i finansije.

Studij na ovom studijskom programu će se organizovati kao redovni studij, vanredni studij i studij učenjem na daljinu.


0 0

Kontaktirajte nas

 

 

Kulina bana br. 2
Tuzla, 75000, BiH
+387 35 258 454
+387 62 062 657


Mapa

Svečano otvaranje