Dobrodošli na IPI Akademiju

Slika

Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije "Internacionalna poslovno-informaciona akademija" Tuzla osnovana je 2014. godine i prva je  domaća privatna visokoškolska ustanova u Tuzli.

Uz praktičnu nastavu, obaveznu stručnu praksu, visok nivo znanja i stručnosti akademskog kadra obrazuje i pruža podršku mladima u razvoju njihovih ideja, te ih adekvatno priprema za tržište rada.

IPI Akademija ima i aktivno studentsko udruženje – Studentski klub IPI Akademije, a studenti su do danas, svojim radom i trudom ostvarili brojne rezultate po kojima su postali prepoznatljivi. Kao visokoškolska ustanova podstičemo poduzetništvo, a dokaz tome je i novootvoreni Student HUB @ipia, dizajnerski uređen prostor, namijenjen studentima, gdje uz najsavremeniju opremu i mentorsku podršku mogu besplatno razvijati i implementirati svoje ideje i poslovne planove.

Na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji možete upisati trogodišnje studijske programe (180ECTS) iz oblasti: Informacionih tehnologija, Tržišnih komunikacija, Savremenog poslovanja i  informatičkog menadžmenta; ili četverogodišnje studijske programe (240ECTS): Informatika i računarstvo, Računovodstvo i finansije.


„Prateći globalne trendove, svakodnevno širimo mrežu poznanstva sa drugim visokoškolskim ustanovama i ostvarujemo saradnju sa međunarodnim visokim školama i univerzitetima, u cilju poboljšanja kvaliteta našeg rada, ali i što boljih prilika za naše studente i profesore. Imamo niz ostvarenih saradnji sa poslodavcima i omogućavamo studentima obavljanje stručne prakse, te lakše uključivanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada, opravdavajući naš slogan – studij po mjeri poslodavca.“ dr. sc. Damir Bećirović, direktor IPI Akademije.


IPI Akademija je prva privatna akreditovana visokoškolska ustanova u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Rješenje o akreditaciji IPI Akademija je dobila 7. augusta 2020. godine. Rješenje o akreditaciji se izdaje na period od pet godina. 

0 0