Naučno-istraživački rad

Slika 70

Projekti

IPI Akademija je tokom 2015. godine realizovala projekat "Unaprijeđenje konkurentnosti žena poduzetnica kroz e-poslovanje" koji je finansirala Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini. 

Projekat je bio podijeljen je u dvije faze. U toku prve faze održano je pet radionica u pet gradova u BiH za žene poduzetnice, odnosno u Tuzli, Brčkom, Doboju, Banja Luci i Sarajevu. Na radionicama je učešće uzelo 60 žena poduzetnica. U drugoj fazi projekta, od 60 učesnica, odabrano je njih deset za mentorski dio programa. 

Kroz projekat je realizovano i mentorstvo u 10 odabranih preduzeća, kojima su predložena i implementirana konkretna poslovna rješenja.

“U sklopu ovog projekta, naši nastavnici su izradili priručnik elektronskog poslovanja koji će koristiti svim preduzećima, ali i nastavnicima elektronskog poslovanja. Ostvarili smo saradnju s mnogim asocijacijama poduzetnika iz mnogih gradova BiH, kao i saradnju s Obrtničkom komorom TK s ciljem unapređenja elektronskog poslovanja” – rekao je Damir Bećirović, direktor IPI Akademije.

------------

Visoka škola "Internacionalna poslovno-informaciona akademija" u saradnji sa Foto kino klubom Tuzla organizuje Festival kratkog filma „ILI Fest“. Festival se organizuje s ciljem promocije kratkog filma i autora u kategorijama: 1. Film u jednom kadru, 2. Nijemi film, 3. Radio drama.

Ovo je još jedan u nizu projekata u kojem Internacionalna poslovno-informaciona akademija aktivno učestvuje i pruža maksimalnu podršku kako bi sredina u kojoj živimo i radimo bila oplemenjena novi sadržajima.

Više o samom festivalu, pravilima i uvjetima, načinu ocjenjivanja i nagradama možete pronaći u:

DIEC konferencija

Konferencija ima za cilj da podstakne razmjenu mišljenja, te da se prezentuju i diskutuju rezultati istraživanja iz oblasti IT menadžmeta i poduzetništva, poslovnih informacionih sistema, digitalnog marketinga, E–poslovanja, E-obrazovanja,  E–uprave, E–zdravstva, E–legislative i IKT industrije i slično.

Misija DIEC konferencije je da stimuliše diskusije o idejama i modelima za razvoj informacijske sigurnosti, visoke tehnologije i intelektualnog vlasništva, pametnih okruženja, tehnologija u nastajanju i multimedijskih komunikacija. Pozdravljamo inovativne teorijske i praktične doprinose, a posebno pozdravljamo multidisciplinarne radove koji uključuju različite naučne oblasti.

Više o DIEC konferenciji možete pogledati OVDJE.
DIEC zbornici radova
Slika 72

Izdanja

  • Suizdavači knjige "Kapitalizam i sloboda", autora Milton Friedmana. Milton Friedman je ekonomski nobelovac, jedan od najpoznatijih promotora ekonomskog liberalizma i jedan od najvećih intelektualaca 20 stoljeća, kojeg mnogi nazivaju "otac neoliberalizma". Knjiga "Kapitalizam i sloboda" je kapitalno djelo iz oblasti ekonomije koje je po prvi puta prevedeno na bosanski jezik. 
  • Izdavači Priručnika za e-poslovanje 
  • Izdavači Zbornika radova DIEC konferencije za 2018. i 2019. godinu
  • Suizdavači knjige POPULIZAM izabrane teme.
 
0 0