Studij @IPIA

Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije "Internacionalna poslovno-informaciona akademija" Tuzla osnovana je 2014. godine i prva je privatna visokoškolska ustanova u Tuzli. Na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji možete upisati TROGODIŠNJI studijski program iz oblasti: Informacionih tehnologija, Tržišnih komunikacija, Savremenog poslovanja i informatičkog menadžmenta; ili ČETVEROGODIŠNJI studijski program: Informatika i računarstvo, Računovodstvo i finansije.

Cijena akademske godine na IPI Akademiji iznosi od 1800KM do 2000KM uz mogućnost plaćanje na rate i bez dodatnih troškova (besplatna literatura, pristup online platformi za učenje, besplatno članstvo u studentskoj organizaciji, brojna studijska putovanja, stručna praksa).

Uz praktičnu nastavu, obaveznu stručnu praksu, visok nivo znanja i stručnosti našeg akademskog kadra nastojimo obrazovati, prepoznati i pružiti podršku mladima u razvoju njihovih ideja, te ih adekvatno pripremiti za tržište rada. IPI Akademija ima i aktivno studentsko udruženje – Studentski klub IPI Akademije, a naši studenti su do danas, svojim radom i trudom ostvarili brojne rezultate po kojima su postali prepoznatljivi, a na šta smo mi izrazito ponosni.

Studentski klub

Slika 66
Studentsko predstavništvo - Studentski klub IPI Akademije je neprofitna studentska organizacija koja pruža vannastavne programe i aktivnosti za svoje članove.

Glavni cilj organizacije je kreirati i održavati platformu kroz koju se studenti mogu slobodno udruživati u potrazi za zajedničkim ciljem koji osnažuje zajednicu na IPI Akademiji. Sudjelovanjem u Studentskom klubu IPI Akademije, upoznati ćete studente sličnih interesa, biti ćete izloženi nizu mogućnosti unutar i izvan IPI Akademije, razviti ćete vaš liderski potencijal, te imati šansu kreirati pozitivan utjecaj na zajednicu.
Kontakt: udruzenjestudenata@ipi-akademija.ba

Student HUB

Slika 67
IPI Akademija je prva visokoškolska ustanova u Tuzlanskom kantonu koja ima Studentski HUB. Student HUB @ipia je savremeno opremljen i pristupačan prostor, dizajnerski uređen na način da podstiče inovativnost i kreativnost. HUB je namijenjen studentima i diplomantima IPI Akademije kao i našim partnerima, a isti odiše dobrodošlicom i pozitivnom energijom. 

Kao fakultet poduzetničkog duha, odlučili smo se ovim projektom omogućiti našim studentima da samostalno i besplatno razvijaju svoje ideje uz najnaprednije tehnologije, da se uhvate u koštac sa društvenim i poslovnim izazovima te da se međusobno povezuju.
Kontakt: studenthub@ipi-akademija.ba

Sekcije

Slika 68
Oblici vannastavnih sportskih i umjetničkih aktivnosti logička su nadogradnja obrazovnog procesa. Aktivnost naših studenata dokazuje i to da na IPI Akademiji djeluje i nekoliko sekcija:

 • košarkaška sekcija,
 • fudbalska sekcija,
 • muzička sekcija. 
Brojna učešća na sportskim takmičenjima rezultirala su i  osvojenim peharima. Košarkaška ekipa IPI Akademije osvojila je sljedeće pehare:

 • Pehar za osvojeno II mjesto na Međuuniverzitetskim susretima "Balkanijada 2017"
 • Pehar za osvojeno III mjesto na Međuuniverzitetskim susretima "Balkanijada 2018"
 • Pehar za osvojeno I mjesto na Međuuniverzitetskim susretima "Balkanijada 2019"

Projekti

Slika 69
Studentski klub IPI Akademije nastao je na osnovu želje studenata da se bave vannastavnim aktivnostima. Ubrzo nakon ideje, krenuli su u realizaciju i danas su registrovano Udruženje građana „Studentski klub IPI Akademije“ koje djeluje i radi za dobrobit studenata i društvene zajednice. Kroz ovo Udruženje rade na projektima iz oblasti informacionih tehnologija, dizajna i ekonomije. Također, zajedno posjećuju mnogobrojne seminare i konferencije u regionu te organizuju svoje događaje.

Studenti IPI Akademije iza sebe imaju niz uspješno realizovanih projekata:
 • Studentski informator 
 • Projekat "Poseindons Calm"
 • Forum o domaćoj proizvodnji
 • TEDx Youth Ilidža
 • Stručna posjeta kompaniji RIMAC Zagreb
 • Klub javnog govorništva IPIA
 • Projekat "F41 i ja"
 • Smart Ramp&Map
 • School of liberty

Brucoško veče

Svake godine Studentski klub IPI Akademije u saradnji sa IPI Akademijom organizuje Brucoško veče u čast dobrodošlice novim kolegama. Pogledajte u nastavku druženja iz prethodnih godina..
0 0